

ca 1 kg potatis
2 paket Milda extra mat
purjolök
salt
nötfärs
salt, peppar
soja
4 färska tomater
riven ost
Skala och riv potatisen. Jag rev den som sagt i matberedaren... Hacka purjon. Lägg det i en form, salta ordentligt! Häll grädden över, jag tillsatte lite mjölk, för Mildan är lite väl krämig för att rinna ut ordentligt. Ställ in den i ugnen i 225 grader, 30-40 min.
Stek under tiden nötfärsen, krydda. Skiva tomaterna och riv ost. När potatisen känns färdig i gratängen så fördela färsen ovanpå gratängen, lägg på skivad tomat och riven ost. Gratinera i ca 10 min.
Kommentar: Lite konstigt det där med potatisen! Vet inte vad som hände! Skulle jag göra om det skulle jag skiva potatisen istället som i en vanlig gratäng. Eller möjligtvis riva den grovare, för det blev lite väl tunt med matberedaren, tyvärr finns det bara en rivskiva till den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar