
Jag hade inte riktigt alla ingredienser så jag gjorde så här:
0,5 paket jäst
1 tsk kummin
1 tsk brödkryddor
ca 50 g Smör- och rapsolja
2 dl vatten (läste visst fel som vanligt, står ju 3 i receptet)
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 tsk flingsalt (hälldes i stekpannan när jag rostade fröna)
1 tsk vanligt salt (strös över jästen)
2 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
Rosta fröna i en torr stekpanna. Blanda allting i en degmaskin. Degen ska enligt Leila arbetas i 20 min. Jag har bara en matberedare, tror inte den knådar så jättebra, men jag kanske körde den i 10-15 min. Sen jäste jag kanske 1 timme, bakade ut bullar, jäste en halvtimma/timme till, penslade med ägg och strödde över mer frön. 200 grader i 10 minuter.
Supergoda nybakade i alla fall!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar