


Recept:
700 g nötfärs
1 krm vitpeppar
1 tsk örtsalt
0,5 tsk salt
2,5 dl Milda extra mat
1 ägg
en halv fint hackad gul lök
Blanda ihop allting till en smidig smet. Stek sedan till bollar eller biffar eller vad du tycker är lättast/godast. Såsen gjorde jag genom att hälla en förpackning Milda extra mat i stekpannan när jag var klar. Tillsatte ganska mycket mjölk, för att dryga ut det, funkade väldigt bra till den tjocka Mildan. Kryddade med lite svartpeppar, örtsalt och lite colorit soja.
Kommentar: Jag har inte berättat om min nya stekpanna va? Jag köpte den på Coop för 249:- tror jag. Vet inte om det är nån teflonvariant, men efter att ha använt den och märkt hur bra den är så blundar jag för alla risker för eventuell teflonavlagring. Hur bra som helst! Stekte alla biffarna utan att göra rent pannan en enda gång! Härligt! Biffarna blev väldigt goda, precis så mycket salt för att smaka riktigt gott, utan att smaka för salt. Alltid gott med sån här "riktig" mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar