Igår åt vi hamburgare. Jag fick äntligen tid över till att prova ett hamburgerbrödsrecept från tidningen LagaLätt. Egentligen är det ett helt vanligt brödrecept, men den innehåller vetemjöl special och durumvetemjöl. Dessutom tillsätts en halv dl rostad lök när den är färdigarbetad (innan första jäsningen). Första jäsningen är helt vanlig, ca 1 ½ timma. Efter det bakar man ut bröden så som man vill ha dem. Sedan ställer man in en kastrull med kokande vatten i en kall ugn och så ställer man in plåtarna med bröden på och låter det jäsa ytterligare 30-40 minuter. I receptet står det att man gjort en rask (jässkåp) utav ugnen.
Resultatet blev gott! Brödet fick bra konsistens på innanmätet. Får prova det där jässkåpet fler gånger!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar