torsdag 16 augusti 2007

Bacon- och purjolökssås till pasta

I förrgår gjorde jag en god pastasås som jag använde till färsk pasta. Jag köpte den vanliga från Pastella och blev glatt överraska över hur den inte klibbade ihop. Hade minnen från att den färska pastan bara blev en stor klump när man kokat den.



Recept:
2 portioner
1 paket färsk pasta
1 paket bacon
½ förpackning Creme Bonjour Cuisine Schallottenlök
½ förpackning Milda 4%
½ hackad purjolök
örtsalt, peppar

Stek baconen lagom knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper. Fräs på purjolöken och tillsätt mjölkprodukterna. Dela baconen i mindre bitar och tillsätt dem med. Krydda! Var försiktig med saltet eftersom baconen ger en hel del smak. Pastan kokade jag i endast två minuter, så tänk på att lägga i den det sista man gör innan servering.

Inga kommentarer:

Medlem i Matbloggarna