
4 dl basmatiris
1 gul lök
(curry och paprikapulver)
1-2 dl rött matlagningsvin
5 dl grönsaksbuljong
en stor klick smör
lite färdigriven mozzarella (egentligen parmesan!)
ev. salt och peppar
Stek den gula löken med lite curry och paprika i en kastrull med lite olja. Tillsätt riset och låt riset bli lite genomskinligt. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt sedan någon deciliter buljong i taget, rör om och låt det koka in innan du häller på mer. Avsluta med att röra i smör och ost, låt det stå under lock några minuter.
OBS! Jag är verkligen ingen risotto-expert så jag rekommenderar att ni söker upp andra risotto-recept för att det ska gå rätt till! Min blev god i alla fall, men kanske inte efter alla konstens alla regler!
Sojabitarna:
Tillräckligt med sojabitar, direkt från frysen, marineras i lite vanlig soja, lite Dragon-sauce och någon grillkrydda. Stek sedan i olja och på ganska hög värme. Riktigt goda! Godaste sojabitarna jag har ätit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar