Nu över till det som jag har bilder på! Dinkelbröden! Bakade ett simpelt bröd med dinkelmjöl istället för vanligt. Är verkligen inne på dinkel nu, väldigt gott! Det här brödet påminner om rågkusarna man kan köpa i butik, men godare!

Recept:
2 dl mjölk
3 dl vatten
ca 25 g jäst
1 tsk salt
1/4 dl rårörssocker
10 dl dinkelmjöl
Rör ut jästen med saltet, tillsätt mjölk, vatten och socker. Rör i mjölet. Jag lät den jäsa på bänken under tiden jag tog en sväng på stan, kanske 2-3 timmar. Sen bakade jag ut dem till nåt tekakeliknande. Jag fick ut 8 st. Då fick de jäsa ytterligare ett tag, 30-60 min kanske. Sen gräddades de i 200 grader, tid har jag ingen aning om, tills de fick färg helt enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar