
Ugnsbakade potatisen:
potatis
lök
balsamvinäger
salt, olivolja
färsk timjan och rosmarin
Dela lök och potatis i mindre bitar, salta, ringla över olivolja och balsamvinäger. Lägg i stora kvistar av örterna som är lätta att plocka bort sen. Receptet är inspirerat av Jamie som ofta använder vinäger på rotfrukter. Vi hade inne det lite för kort tid i ugnen för att det skulle bli bra, så i måndags var det hasselbackarna som var godast i alla fall.
Bea-såsen:
Vi använde oss av vanlig sås-påse (Knorr), men minskade på smöret och tog 1 dl grädde istället. Den blev väldigt krämig, fluffig och härlig. Bra idé B!
Vitkålsfräs:
Vet inte exakt hur han gjorde, men antar att han delade chilin i mindre delar, skar vitkål i bitar och fräste det. Gott var det i alla fall.
Vi åt också sallad till men det fick inte plats på tallriken!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar