Recept
(originalrecept finns på baksidan av burken)
4 portioner
2 stycken paprikor (grön och röd)
1 gul lök, hackad
75 g chorizo
1 burk Discovery Creole
3 dl vatten eller buljong (jag hade bara vatten, men kan nog vara gott med lite salt buljong)
3-4 dl basmatiris
1 grillad kyckling
Enligt receptet ska det vara snabbris som man tillsätter direkt i grytan, men jag använde basmatiris. Mitt bästa tips är att lägga riset en stund i kallt vatten. Töm av vattnet och fyll på med vatten, lite drygt så det täcker. Ställ kastrullen på plattan och precis innan (eller en stund innan) det kokar upp så stänger jag av plattan och låter det dra klart på eftervärme. Idag lät jag lite av vattnet dunsta, sen hällde jag bort resten och hällde i det halvkokta riset i grytan.
Stek paprikabitarna och löken en stund. Tillsätt korven i små bitar och fortsätt steka. Tillsätt Creole-burken, jag tog som sagt inte riktigt hela, och vattnet. Koka upp och tillsätt ris.
Jag rensade kycklingen och serverade det bredvid, men enligt receptet ska kycklingen också ner i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar