torsdag 21 augusti 2008

Svampfynd

Jag är verkligen inte belevad med massa kunskap om svamp. Däremot vill jag gärna lära mig massor med mer! Så tips emottages tacksamt!

Jag började gårdagen med att köpa en svampbok så jag skulle ha någonting att gå efter i alla fall. För jag misstänkte att jag inte skulle hitta några kantareller, som jag har förmågan att känna igen.

Det fanns massor med olika slags svamp i skogen. Men är man osäker som jag så törs man inte riktigt försöka identifiera alla sorter. Det är ju nästan ingen som ser likadan ut som i svampboken.

En svamp jag fick med mig från skogen var vad jag tror tegelkremlan. Den kan tydligen ha en skarp smak, och efter ett smakprov så insåg jag att det hade mina två. Det brände som peppar längst fram på tungan... Så den fick åka i soporna.

Efter svampskogen åkte jag hem till mormor och morfar. Där hittade jag rodnande fjällskivling, röksvamp och champinjoner. I trädgården!! Men i min "utomordentliga" svampbok stod det att man inte ska äta rodnande fjällskivling så den står kvar i trädgården. Efter lite rundsökning på internet och åsikter från Gitto, så ska jag nog göra ett besök till och plocka med mig den rodnande svampen! Se kommentarerna här.

Här har vi bilder på fjällskivlingen:

Som ni ser fanns det en hel del, och stora är de också! (storleken är ju lite svårare att bedömma på bild)

Inga kommentarer:

Medlem i Matbloggarna