onsdag 27 augusti 2008

Fläskkotlett & klyftpotatis

Ser ut som riktig sommarmat på bilden! Men jag har bara använt grillpanna och ugn för att få till det, ingen utegrill. Gott blev det också! Klyftpotatisen är gjord på instruktioner från Taffel. Kan tyckas lite omständigt, men är egentligen inte så mycket jobb, man måste bara, som vanligt, ha lite framförhållning. Perfekt resultat blir det i alla fall!



Tomatsalsa:
vanliga tomater
gul lök
färsk mynta
vinäger, olja
salt, peppar

Hacka tomaterna. Skiva löken tunt, lägg den i en skål med vatten och gärna några isbitar. Låt ligga under tiden du steker kotletterna. Ta några myntablad och hacka, eller riv isär, lägg det bland tomaterna. Krydda med vinäger, olja, salt och peppar. Krama bort vattnet från löken och tillsätt den sist. Blir även gott om man byter ut den gula löken mot salladslök, då hoppar man över "blötläggningen".

Yoghurtsås
yoghurt (jag använde medelhavsyoghurt från Arla)
Ajvar Lutenica (Druvan)

Blanda i lite ajvar i yoghurten.

Fläskkotletterna
fläskkotlett
vitlök- och örtgrillkrydda

Krydda kotletten i en plastpåse och låt det ligga i kylen några timmar innan stekning

Stekt svamp
kremlor
tegelsopp

Skär svampen i mindre bitar, stek den, först utan fett, så den vätskar sig lite själv. Tillsätt sedan smör och krydda med salt och peppar. Kantareller är ju oslagbara... Men egentligen ska man nog använda dessa svampar på annat sätt, t.ex. i gryta, sås eller liknande. De kom inte till sin rätt enbart stekta.

Inga kommentarer:

Medlem i Matbloggarna