söndag 25 november 2007

Mandelknyten

Kommande sötsak är kanske inte så talande på bilden. Men jag ska i receptet nedan förtydliga hur jag har gjort.



Recept:
hushållsnougat (t.ex. Odense)
mandelmassa
skållade mandlar
ljus blockchoklad

Dela de skållade mandlarna på längden en gång. Skär nougaten i lagom stora bitar. Försök sedan att klä in mandelbitarna i nougat. Lite småknepigt eftersom nougaten smälter fort av fingervärmen. När nougatlagret är klart, ställ in tallriken i kylen en stund för att nougaten ska få en chans att stelna lite igen, underlättar i nästa steg. Under tiden kan man förbereda mandelmassan. Den ska kavlas ut, ganska tunt. För att sedan skäras i lagom stora bitar för att än en gång klä in mandel/nougatbiten.

När mandeln fått på sig både nougat och mandelmassa så är det tags för ytterocken. Blockchoklad! Smält den i en tallrik ovanför ett vattenbad. Släng sedan i mandelbitarna och sleva runt så chokladen täcker. In i kylen igen! Voila! Mandelknytena är färdiga!

1 kommentar:

lina sa...

Vad sugen jag blev nu!!!Ser såå gott ut!

Medlem i Matbloggarna