
köttfärs (idag använde jag 400 g blandfärs)
gul lök
curry
1 förp krossade tomater
peppar (tellicherry såklart, favoriten!), salt
ev buljongtärning
vitlök
Chili explosion använde jag idag också
frysta gröna ärter
Hacka löken, stek den lite lätt i en gryta tillsammans med curryn. Tillsätt köttfärsen och rör runt tills den är genomstekt. Bästa resultat får man i just en gryta, inte en stekpanna, denna rätt ska vara lite halvt grynig i konsistensen. Häll i krossade tomaterna, krydda och pressa i vitlöken. Idag lät jag grytan koka medans riset (som ska serveras till) kokade klart. Strax innan det är färdigt häller man i ärterna och låter dem bli varma. Idag passade jag på att rensa i frysen och slängde i lite ärter, majs och paprika-blandning.
Jag serverar grytan med ris, lite soja (syna längst ner på bilden) och kulinarisk som jag är vill jag ha lite ketchup till också. Mums!!!
*Ris och ärter är inte rättens riktiga namn. Kommer inte ens ihåg vad rätten heter i kokboken. Ris och ärter har den hetat i vår familj så länge jag kan minnas och jag kommer i alla fall aldrig byta namn på den!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar