

potatis
kålrot
fänkål
lök
olivolja & örtsalt
Dela alla grönsaker/rotfrukter i mindre bitar (förslagsvis kuber), lägg i en ugnsform och häll på olivolja och krydda. In i ugnen 200 grader i ca 20-30 min
Apelsinfilégryta
1 fläskfilé
1 röd chili
vitlök efter behov
paprikapulver
lite curry
svartpeppar
0,5-1 dl outspädd apelsinjuice
3-4 dl matlagningsgrädde
örtsalt
1 grön paprika
Skär filén i mindre bitar. Stek den och tillsätt hackad chili och pressad vitlök. Krydda. Häll över apelsinjuicen, vrid på värmen och låt det puttra i ca 5-10 min. Tillsätt grädden och krydda till lagom balans. Det blir rätt så sött av juicen så kan behövas lite salt för att väga upp det. Dela paprikan i mindre bitar och rör i den strax innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar