söndag 15 november 2009

Korvstroganoff


Jag lyckades göra en riktigt god korvstroganoff igår! Jag brukar inte vara överförtjust i denna rätt, men blev ändå sugen att provlaga denna rätt igen efter att ha spanat i en kollegas matlåda häromdagen. Hennes "hemliga" ingrediens denna gång var nämligen en skvätt vispad grädde. Det gjorde att rätten såg väldigt len, krämig och god ut.

Recept:
1 hackad gul lök
Ca 400 g strimlad falukorv
1 liten pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 msk dijonsenap
2 tsk sambal oelek
1 tsk oregano
Knappt 1 tsk curry, gärna mango-curry från Santa Maria
1.5 dl vispgrädde
Salt, peppar
1.5 dl vispad grädde

1.5 dl rött ris
3 dl vatten
Örtsalt
Citronrapsolja från Julita

Börja med att sätta igång riset, det behöver koka i ca 40 min, vänta med smaksättningen. Stek falukorven i lite smör, lägg i löken och vitlöken efter ett tag. Låt den steka med en liten stund. Häll i all smaksättning, tomatpuré, dijonsenap, sambal och kryddor. Blanda runt och stek några sekunder. Häll redan i den ovispade grädden. Doftar ljuvligt nu! Låt småbubbla lite grann tills riset är klart.

Riset är klart när vattnet har försvunnit. Krydda med lite salt och olja. Häll i den vispade grädden i stroganoffen. Njut av hur len den verkar bli! Låt det koka upp och blanda sig ordentligt.

Jag använde falukorv från Konsum Värmland. Jag är ingen storkonsument av falukorv, men mina smaklökar tyckte väldigt bra om denna! Jag vet inte hur stor skillnad den vispade graden egentligen gör. Men jag tyckte i alla fall det var värt den extra minuten det tog att vispa den!

1 kommentar:

Karin Rosa maränger sa...

Låter gott. Gillar dijonsenapen, den är god i mkt.

Medlem i Matbloggarna