Här är en bild på de två champinjonerna jag fann:
Bild på rensad och skalad röksvamp:
Och här har vi en bild på det färdiga resultatet:
Ingredienser:
800 g nötfärs (idag blev det ekologisk!)
1 finhackad rödlök (spara lite till serveringen)
en skvätt vitt vin
1 slarvigt urskrapad burk med creme fraiche (paprika & chili)
1 hackad röd chili (min var inte så stark så i efterhand skulle jag tagit två)
½-1 förpackning passerade tomater
oxfond med rödvin
rikligt med curry (gott i köttfärsgrytor, smakar inte curry-röra, bara gott!)
salt
svartpeppar, vitpeppar, sechuanpeppar
svamp
smör
yoghurt
riven gurka
salt, peppar
bröd
Gör en vanlig köttfärsröra med ovanstående ingredienser. Stek svampen, först utan fett, tillsätt sedan smör. Blanda ihop yoghurt och gurka, krydda. Servera med bröd och lite grönsaker! Gooott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar