Om ni inte har provat att göra pizzadeg med durumvetemjöl i så måste ni ge det en chans. Det blir riktigt bra! Det var efter ett tips från Jamie Oliver som jag började använda det.
Pizzadeg
250 g vatten
lite jäst (ena hörnet ungefär)
300 g siktat dinkelmjöl (eller vanligt vetemjöl)
100 g durumvetemjöl
10 g olivolja
5-8 g salt
Blanda ut jästen i lite utav vattnet. Häll i övriga ingredienser, inte saltet! Kör i bakmaskin på låg hastighet i först ca 8-10 minuter. Tillsätt saltet, öka hastigheten och kör i ytterligare 5-8 minuter. Låt nu degen jäsa så länge du har tid. Minst en timme, har du bra framförhållning så låt den jäsa över natten i kylen.
Pålägg
tomatsås (helst inte ketchup)
basilika, oregan
riven ost
så mycket kantareller du har (eller vill ha)
"smulad" brieost
I brist på kantareller:
spanish salami
Jag tyckte kantarellpizza var väldigt god. Men salamibiten blev överraskande god! Har hittat en riktigt god variant från Argal. Den ser inte riktigt ut som på hemsidan här i Sverige, men på förpackningen står det "Salchichon Regio (spanish salami)".
2 kommentarer:
kantarellpizza låter alldeles ljuvligt! ska se om jag kan ge mig ut på kantarelljakt snart!:)
ÅÅH vad gott det låter, dock finns det ingen svamp i skogarna runt Uppsala..
Skicka en kommentar