Tomatsalsa:
vanliga tomater
gul lök
färsk mynta
vinäger, olja
salt, peppar
Hacka tomaterna. Skiva löken tunt, lägg den i en skål med vatten och gärna några isbitar. Låt ligga under tiden du steker kotletterna. Ta några myntablad och hacka, eller riv isär, lägg det bland tomaterna. Krydda med vinäger, olja, salt och peppar. Krama bort vattnet från löken och tillsätt den sist. Blir även gott om man byter ut den gula löken mot salladslök, då hoppar man över "blötläggningen".
Yoghurtsås
yoghurt (jag använde medelhavsyoghurt från Arla)
Ajvar Lutenica (Druvan)
Blanda i lite ajvar i yoghurten.
Fläskkotletterna
fläskkotlett
vitlök- och örtgrillkrydda
Krydda kotletten i en plastpåse och låt det ligga i kylen några timmar innan stekning
Stekt svamp
kremlor
tegelsopp
Skär svampen i mindre bitar, stek den, först utan fett, så den vätskar sig lite själv. Tillsätt sedan smör och krydda med salt och peppar. Kantareller är ju oslagbara... Men egentligen ska man nog använda dessa svampar på annat sätt, t.ex. i gryta, sås eller liknande. De kom inte till sin rätt enbart stekta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar