onsdag 30 maj 2007

En grönare livsstil

För er som undrar vad jag sysslade med för ca ett år sedan så kan ni här få adress till min första blogg. För drygt ett år sedan så blev jag fast besluten att bli vegetarian, men tankar på vegan också.

Nu äter jag kött igen, vet inte riktigt varför det bekom sig att jag började med det. Men mycket beror det nog på att få äta samma "lyxiga" mat som andra ute på restaurang. Det är nog det tråkigaste med att vara vegetarian och tros vara nöjd med torra grönsaker med lite pasta eller ris.

Nåja, hålla till godo i alla fall. Bloggen dokumenterade mina första steg i veggo-köket, finns också lite allmänna mat-tankar i "Om mig"-spalten.

Vill inte hamna på blogg

"Det känns inte roligt" Nej okej, men lite roligt ÄR det, det måste ni hålla med om. Speciellt eftersom kommentaren gjort att hon hamnat på ett antal bloggar, kolla till exempel in Konsumbloggens inlägg


Bakgrund: Metro hade en artikel om Konsumbloggen, sedan ställde de frågan till fyra stycken om de hört talas om bloggen och hur det kändes att kunna hamna på bloggen.

måndag 28 maj 2007

Leilas dinkelbullar

Ikväll blir det böngryta med recept från Saras kök och till den ska det serveras ett gott bröd. Tittade på Leila bakar för ett tag sen och då bakade hon dinkelbullar som såg väldigt goda ut. Det riktiga receptet hittar ni här.

Jag hade inte riktigt alla ingredienser så jag gjorde så här:
0,5 paket jäst
1 tsk kummin
1 tsk brödkryddor
ca 50 g Smör- och rapsolja
2 dl vatten (läste visst fel som vanligt, står ju 3 i receptet)
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 tsk flingsalt (hälldes i stekpannan när jag rostade fröna)
1 tsk vanligt salt (strös över jästen)
2 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl

Rosta fröna i en torr stekpanna. Blanda allting i en degmaskin. Degen ska enligt Leila arbetas i 20 min. Jag har bara en matberedare, tror inte den knådar så jättebra, men jag kanske körde den i 10-15 min. Sen jäste jag kanske 1 timme, bakade ut bullar, jäste en halvtimma/timme till, penslade med ägg och strödde över mer frön. 200 grader i 10 minuter.

Supergoda nybakade i alla fall!

Nuggets

Detta är ett recept från Saras kök. Kycklingnuggets. De blev riktigt goda!
Innan ugnen: Ekologiska grönsaker:Dippsås:Färdiga måltiden:

Recept på nuggetsen hittar ni här, jag hade ingen persilja så jag använde några kvistar rosmarin istället.


Dipsås:
från Anna Bergenströms "Under valnötsträdet"
Nuoc cham
1 finhackad vitlöksklyfta
1/4 strimlad chili
2 msk risvinäger
2 msk fisksås (nam pla)
2 msk pressad lime (jag tog en hel lime)
2 tsk socker

I receptet står det att man ska ha finstrimlad morot eller gurka i också, men det hoppade jag över. Det ska vara färsk mynta också, jag tog lite torkad istället. Rör tills sockret har smält.

fredag 25 maj 2007

Ekolåda v 21

Denna vecka är lite hektisk. Lagade ett ordentligt lass med en indisk grönsaksgryta i förrgår för att ha något till matlåda, men glömde ta kort, det var så sent. I tisdags var det Vår Ruset, igår var det After Work på mitt ena jobb och ikväll ska vi bowla och äta thaimat med mitt andra jobb. After Work var riktigt skoj, dansade som tokar sista timmarna, hade kanske tänkt åka hem tio men var kvar till ett när det stängde!! Får sova nästa vecka!

Igår var jag också och hämtade denna veckas ekolåda. Den innehöll vitlök, tomater, äpple, fänkål, avocado och isbergssallad. Om jag inte missat nåt, tror inte det.

Denna vecka har det hittills varit över 100 besökare, kuul! Får be om ursäkt att jag inte har mer att komma med just nu. Men hoppas det blir nåt mer i helgen!

måndag 21 maj 2007

Broccolisoppa

Nu på morgonen har jag slängt ihop en soppa till dagens matlåda. Jag använde broccoli och stjälkselleri från ekopåsen. Om den var god eller inte får jag uttala mig om en annan gång.

Recept:
1 broccolistjälk
1 stjälkselleristjälk
1 schalottenlök
1 msk grönsaksfond
vatten
örtsalt, peppar
0,5-1 dl grädde*

kalla färskpotatisar
massa kikärter
paprikapulver, sweet chilikrydda

Dela broccoli, selleri och lök i mindre bitar. Fräs ihop och tillsätt vatten. Låt koka tills det är mjukt. Mixa. Krydda och tillsätt grädden*

Skär potatisen i mindre bitar, stek den tillsammans med kikärterna. Krydda! Häll över allting i soppkastrullen.

Kommer att serveras med några knäckesticks från Vilma med brännvinsost på.

*UPPDATERAT - som ni ser på färgen på soppan så är det såklart en skvätt grädde i också, glömde skriva det imorse.

Sill och potäter

Mmm! Nu har färskpotatisen kommit! Det firades med matjessill, gräddfil, gräslök och färskpotatis. Mums! Matjessillen är en ny sort från Abba , i alla fall ny i min vetskap.
Härlig sommarkänsla på den bilden!!

lördag 19 maj 2007

Burgare med sallad

Inspirerad av råvarorna i ekopåsen så blandade jag i ordning en fräsch sallad till en burgare. Snabblagad mat!Sallad:
en halv förp mixad sallad
1 päron, skivat
gurka, skivad

3 msk olivolja
1 msk öppelcidervinäger
örtsalt, torkad basilika & svartpeppar

Lägg det på tallriken och ringla över lite dressingen

Burgare:
Stek en qournburgare, skiva lite brännvinsost över den. Sprödvärm brödet i stekpannan, smeta på senap och ketchup. Skivad schalottenlök, på med burgaren. Ät! Goott!

Vecka 20, ekopåsen

Igår fick jag äntligen hämta min ekopåse! Den innehöll stjälkselleri, gurka, mixad sallad, päron och en stor stjälk broccoli.

Dadelbollar

Som sagt, inspirerad av Nässelblom & choklad så lade jag dadlar i blöt (jag hade dem över natten). Igår morse innan jobbet så mixade jag ihop dem. Det blir en lös smet, så jag rullade dem genom att använda två små skedar, sedan rullade jag dem i kokos. Nästa gång så har jag nog i lite nötter eller nåt för att få nåt att tugga på också! B ropade glatt från köket när han öppnade kylen "Har du gjort chokladbollar?" (han äter inte dadlar)

torsdag 17 maj 2007

Upp som en sol...

...och ner som en pannkaka. Nej, inte riktigt så illa. Ute regnar det tråkväder och i ett glatt försök trotsade jag regnet och gav mig iväg för att hämta veckans ekopåse. Väl framme så står det "torsdagen den 17 maj håller butiken stängt" Åååååh!! Antog ju att eftersom de inte ringt och sagt att man inte kunde hämta påsen idag så skulle de ha öppet. Och imorgon jobbar jag hela dagen, men får väl försöka hasta iväg på någon utav rasterna...

Tröstade mig gjorde jag genom att svänga förbi Hemköp på hemvägen. Där hittar man alltid något roligt att handla. Jag roade mig med att ta bild på fångsten.


Vilmas knäckebröd provade jag för första gången, har läst att det ska vara riktigt knaprigt och gott. Det var det, men jag läste inte ordentligt på förpackningen, så just den sorten jag fick med mig hem var smala sticks. Men det gick bra att lägga små brännvinsostbitar på dem också. Dessa sticks blev tillsammans med en soja-yoghurt ett litet mellanmål här på eftermiddagen. Gogreen-grädden var jag bara tvungen att prova, letar egentligen efter Axas havregrädde efter tips från Hannah, men det verkar inte finnas här i Örebro. Dadlar + kokosflingor ska eventuellt dadelgodis, inspirerade av Nässelblom & choklad.

tisdag 15 maj 2007

Raj Sizzle

Funderade först ett tag om jag verkligen skulle lägga ut bilderna på detta, då jag inte vill såga produkter som jag egentligen tror på. Och de kanske inte kom till sin rätt i min kreation. Men så tänkte jag att jag gör det i alla fall och så påpekar jag att jag absolut inte avråder er från att köpa denna produkt, men jag avråder er att tillaga den så här, haha.

Jag tinade bitarna direkt i stekpannan, sen hällde jag på en burk minifraiche, en halv pressad lime och lite örtsalt och peppar. Serverades till pasta.

Det var ganska stark smak på quorn-bitarna, det ser ju riktigt gott ut på förpackningen, men det står inte hur det är tillagat tyvärr. Har lagt det i matlådan till imorn också, får se om det smakar bättre då. Just nu står det mig lite upp i halsen. Är det någon som provat denna med bättre resultat så får ni gärna kommentera!

Andra som bloggat om raj sizzle: anncharlott

Kakooor i min finfina kakburk

(förlåt Hannah att jag är så härmig, men du får ta det som att du är en fiin förebild, hihi. Hon har köpt en likadan burk, typ 1 dag innan mig)

Jag fyllde den med tre sorters kakor. Efter att ha bakat alla tre sorterna, efter varandra, i fredags och provsmakat både kakor och smeter hit och dit så är man inte speciellt sugen på kakor. Det kanske är värsta dietknepet egentligen, stå och baka kakor hela dagarna så blir man inte sugen sen! (oooh, nej, det är inga kalorier i provsmakningarna!)
Här kommer i alla fall länkar till recepten.

Mandelbiscotti


Amerikanska chokladkakor - cookies


fredag 11 maj 2007

Ekolåda

Vad glad jag blev idag! Jag var på Stadsträdgården idag igen för jag tänkte köpa en lika fin glasburk som Hannah gjorde tisdags. När jag med mina långa öron ögnade igenom hyllorna(vilket är ett måste, vaarje gång man är där) hörde jag att en tjej hämtade en påse. Min hjärna kopplade ihop det som sades direkt till att det var någon slags ekolåda. Nyfiken som jag är så frågade jag när jag skulle betala om det var något sådant de hade pratat om. Och det var det!

Nu kommer jag också få veckans ekolåda (påse), de har ingen utkörning så man får hämta den på torsdagar efter klockan 15. Vad spännande!! Var jättelycklig när jag gick därifrån, trodde det inte fanns sånt skoj här i Örebro. Jag betalade för fyra veckor framöver, lilla påsen tog jag, kostar 75:- per vecka. Varannan vecka skrev vi upp att jag ville ha ett bröd som de får nybakat varje torsdag. Och en utav veckorna skulle de lägga med sex stycken ägg också. Ni tycker säkert jag är knäpp, men jag blev som sagt alldeles lycklig! (man får vara glad för det lilla i livet också!)

Och för er som inte vet vad en ekolåda är så är det ett hopplock av ekologiska frukter och grönsaker. Innehållet varierar vecka från vecka.

Smakrik köttfärsröra med bönor

Den här grytan blev det riktigt god smak på, ska se om jag kan komma ihåg ungefär hur jag kryddade. Var inte så sugen på ris eller nåt liknande igår kväll så jag åt den "naturell" med bara några klyftor lime till. Mycket gott!Recept:
nötfärs (kanske 600-700g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
krossade tomater
örtsalt, peppar
chilipulver
curry
torkad basilika
sweet chilikrydda
1 burk sojabönor
lite frysta gröna ärter

Bryn köttfärsen i en gryta, tillsätt löken. Häll över krossade tomater och pressa i vitlöken. Krydda! Kommer inte ihåg exakt vilka kryddor jag använde, men tror jag höll mig till dem jag har skrivit upp. Skölj bönorna innan du häller i dem, häll i ärterna också, låt det koka upp så allting blir varmt.

Kommentar: Som sagt, blev riktigt nöjd med smaken, mustigt, och ändå lite kryddigt. Ska nog äta resterna ikväll tillsammans med lite ris eller tortillabröd. Blev lite sugen på tortilla, men har inga hemma och har handlat så mycket de senaste dagarna så det kanske inte gör nåt att använda nåt av det som redan finns hemma.

Sen ska ni ju inte inbilla er att jag klarade resten av gårdagen utan nåt sött. Jag åt både Polly och ostbågar och drack cola till schlagern. Provade den nya Polly-påsen "Dark and white". Lite smått besviken, inte för att de var äckliga, men tråkig blandning av den vitaste vita chokladen och mörkaste. Hade varit godare med den ljusa chokladen istället. Dessutom var det inte så mycket smak på den vita. Men, men, slank ner bra ändå!

torsdag 10 maj 2007

Dagens i-landsproblem

Idag har jag varit sötsugen hela dagen. Men tro det eller ej så har jag inte ätit någonting sött och onyttigt än! Har precis letat rätt på tre kakrecept som jag eventuellt ska baka till schlagern på lördag, blir bara liiiite mer sötsugen utav att surfa runt. Kvällens mat blir en köttfärsröra med sojabönor i. Hoppas den kan stilla suget lite grann. Schlagern börjar ju redan ikväll med semifinal upptäckte jag precis, spännande! Men tråkigt att B inte slutar förns 21, vi får skynda oss hem med andra ord!

"köttbullar" och potatis

Äntligen har jag fått mig en bokhylla! Det blev jättefint, men nu vill jag ha en till, hihi. Vi var på IKEA och det hängde med ett vardagsrumsbord från fyndhörnan också, det blev fint det med! Efter en sen eftermiddag på IKEA skulle det bli dags för köttbullestekning. Men eftersom jag inte har tålamod så blev det bara en stekpanna med köttbullar, resten blev små minibiffar. Men det smakade bra det med!

Recept:
700 g nötfärs
1 krm vitpeppar
1 tsk örtsalt
0,5 tsk salt
2,5 dl Milda extra mat
1 ägg
en halv fint hackad gul lök

Blanda ihop allting till en smidig smet. Stek sedan till bollar eller biffar eller vad du tycker är lättast/godast. Såsen gjorde jag genom att hälla en förpackning Milda extra mat i stekpannan när jag var klar. Tillsatte ganska mycket mjölk, för att dryga ut det, funkade väldigt bra till den tjocka Mildan. Kryddade med lite svartpeppar, örtsalt och lite colorit soja.

Kommentar: Jag har inte berättat om min nya stekpanna va? Jag köpte den på Coop för 249:- tror jag. Vet inte om det är nån teflonvariant, men efter att ha använt den och märkt hur bra den är så blundar jag för alla risker för eventuell teflonavlagring. Hur bra som helst! Stekte alla biffarna utan att göra rent pannan en enda gång! Härligt! Biffarna blev väldigt goda, precis så mycket salt för att smaka riktigt gott, utan att smaka för salt. Alltid gott med sån här "riktig" mat.

tisdag 8 maj 2007

God tunnbrödsrulle

I ett hem där man knappt kommer fram för att det står grejer överallt blir man lätt lite deppig, deppighet leder till att man inte orkar ta tag i det heller. Var på IKEA idag och tänkte köpa en bokhylla för att kunna börja någonstans, men den vita som jag föll för var den enda som var paketerad i ett så brett paket att det blev superknöligt att bära. Ja, jag vet, det blir inte roligare än vad man gör sig och snart börjar jag böla lite. Eller inte. Är bara tvungen att gnälla av mig lite så jag tror att ni tycker lite synd om mig!

Jag har i alla fall fått en god kvällsmat! Använde gårdagens biffgryterester och gjorde en tunnbrödsrulle. Tunnbrödet breddes med en nyinköpt senap (besökte Stadsträdgården tillsammans med Hannah idag), 18 kr kostade den och den var god och passade riktigt bra ihop med grytan!

måndag 7 maj 2007

Kryddig biffgryta

Som vanligt när jag utgår från recept så blir det sällan exakt så som det står. Idag blev det entrecote istället för biff och jag uteslöt chili, peperoni och salladslök. Dessutom serverades det på rostade limpmackor istället för tortillas!
Recept:
orginalrecept från vår meny
2 skivor entrecote
1 gul lök
1 ask småtomater
1 burk kidneybönor
lite starkt chilipulver
örtsalt, peppar

Skär köttet, löken och småtomaterna i mindre bitar. Skölj bönorna. Stek köttet tillsammans med löken och krydda. Tillsätt bönorna och tomaterna och låt det steka med tills det är varmt. Servera!

Kommentar: Jag tyckte det blev väldigt gott, med facit i hand skulle jag ha tillsatt mer chilipulver för nu blev den inte speciellt kryddig. Men jag har stor respekt för mitt chilipulver som jag har köpt i en "utländsk" butik, kan bli riktigt kryddigt ibland. Hade inga tortillas hemma så därför fick jag improvisera med limpan som jag hade i frysen, men det blev riktigt gott det med!

Lyckades tydligen inte få nåt fokus på limpmackorna dessvärre.

söndag 6 maj 2007

Värmade gulasch

Solen skiner och det är varmt ute, men det kan ändå vara gott med lite soppa!
Recept:
morötter (2 st)
potatis (3 kanske)
2 stjälkar blekselleri
1 gul lök
kummin
1 buljongtärning
vatten
3-4 dl tomatjuice
1 dl röda linser

Skala lök, morötter och potatis och dela dem i mindre bitar. Stek dem i en gryta tillsammans med lite olja. Krydda med kummin, jag använde vanlig "brödkummin". Häll på tomatjuice, buljongtärning och lite vatten. Krydda med örtsalt och peppar. Häll på linserna och låt allt koka tills det känns lagom mjukt.

Kommentar: Soppan blev härligt krämig av tomatjuicen, samtidigt som bleksellerin fortfarande var krispig och god!

Frukost!!

Efter en galet kul kväll/natt/morgon krävs det good frukost! Tack Mary som stod som festarrangör! God mat serverades, tyvärr tog jag inga bilder, men potatissalladen var mycket god, kanske blir en rätt här framöver. Efter en handling på Hemköp på hemvägen så serverades det frukostbröd med ost och skinka, jordgubbar och sojayoghurt härhemma.
Yoghurten blev helt underbar tillsammans med smörgåsen, men inte lika toppklass när den smakades "naturell" (utan smörgås i munnen). Mums var det i alla fall!

lördag 5 maj 2007

Tacos med två såser

Jag hoppar hej vilt i menyn och försöker anpassa den till tid och veckodagar. Igår var det fredag och vad passar då bättre än tacos? Lite annorlunda än "standard-tacos" som vi brukar äta, men väldigt gott! Det är stekta kycklingfilébitar, isbergssallad, gurka, två såser och nachos-chips. Kycklingen:
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 paprika
örtsalt, peppar
sweet chili-krydda

Skär filéerna i mindre bitar och stek dem tills de nästan är genomstekta. Tillsätt paprikan och löken i mindre bitar och låt det steka med. Jag kryddade väldigt generöst med örtsaltet, och i omgångar för att få in smaken mer (inbillar jag mig). Tillsatte även lite paprikapulver för att få lite roligare färg.

Salsasås:
jag gjorde i ordning såsen på morgonen för att den skulle få stå över dagen
4 tomater
1 grön chili sweet chili-sås (1 dl i orginalrecept, men så mycket tog inte jag)
(2-3 msk hackad koriander, uteslöt jag av snålhet)

Dela tomaterna i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Skär dem sedan i små kuber. Hacka chilin i små bitar. Jag vågade inte ha i riktigt hela för den osade så starkt i ögonen när jag sköljde bort kärnorna. Lägg det i en skål och slå över lagom med chili-sås.

"Vit" sås:
denna gjorde jag i ordning strax innan servering
2 dl mini-fraiche
1-2 tsk sambal oelek (tillsätt mer om du vill ha starkare)
saften från 1 lime (som vanligt läser jag recepten slarvigt, igår när jag gjorde i ordning den så använde jag bara saften från 1/2 lime)
(3 msk hackad basilika, uteslöt också av snålhet)
1-2 vitlöksklyftor

Denna sås är bara att blanda i ordning!

Kommentar: Väldigt god mat! B tyckte kycklingen var supergod och "bra med mat som man får äta chips till", hihi. Såserna blev överraskande goda. Salsan var supergod och den vita såsen var kul med det syrliga från limen tillsammans med styrka från sambal och vitlök. Högt betyg! (men B som är skeptisk till såser åt inte dem)

fredag 4 maj 2007

Potatisgratäng med färstäcke

Igår stod det gratäng på menyn. Jag rev potatisen med matberedaren. Den mörknade fort. Sedan i ugnen skedde nån konstig reaktion så när jag skulle äta var potatisen konstigt gråfärgad. Konstigt! Men det smakade inget konstigt i alla fall.
Recept:
ca 1 kg potatis
2 paket Milda extra mat
purjolök
salt

nötfärs
salt, peppar
soja
4 färska tomater
riven ost

Skala och riv potatisen. Jag rev den som sagt i matberedaren... Hacka purjon. Lägg det i en form, salta ordentligt! Häll grädden över, jag tillsatte lite mjölk, för Mildan är lite väl krämig för att rinna ut ordentligt. Ställ in den i ugnen i 225 grader, 30-40 min.

Stek under tiden nötfärsen, krydda. Skiva tomaterna och riv ost. När potatisen känns färdig i gratängen så fördela färsen ovanpå gratängen, lägg på skivad tomat och riven ost. Gratinera i ca 10 min.

Kommentar: Lite konstigt det där med potatisen! Vet inte vad som hände! Skulle jag göra om det skulle jag skiva potatisen istället som i en vanlig gratäng. Eller möjligtvis riva den grovare, för det blev lite väl tunt med matberedaren, tyvärr finns det bara en rivskiva till den.

torsdag 3 maj 2007

Het chiligryta

Igår var det "Het chiligryta" som stod på menyn, serverades med tortilla. Lätt- och snabblagat!

Recept:


1 gul lök
2 paprikor
1-2 chilifrukt
1 förp krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
fryst majs
salt, peppar
black-eye bönor från frysen (eller två burkar valfria)

Hacka lök, dela paprika och chilifrukten i mindre bitar. Stek det i lite olja. Tillsätt resten och låt det koka upp och bli varmt.

Kommentar: Blev inte så hett, såg nu att det stod två chilifrukter i receptet, jag använde bara en. Men jag hade i lite extra chilipulver så helt mesigt blev det inte. God och snabblagad mat! Passade bra med tortilla till!

onsdag 2 maj 2007

Grillning igen!!

Igår körde jag barbeque, indirekt grillning. Tände grillen med briketterna staplad i en slags pyramid, lät det stå tills det var riktig glöd. Sen delade jag på briketterna och skapade en "gång" emellan dem där jag lade köttet, se bilden nedan. Grillade marinerad fläskfilé, majskolvar och färsk lök. Till det serverades en grönsaksröra (potatisröra), egentligen skulle det vara vanlig creme fraiche, men jag "poppade" till det med en smaksatt. Se kommentarer i slutet.

Fläskfilén:
olivolja
Dragon-sauce
soja
sweet-chili-krydda

Blanda ihop, häll det över filén i en plastpåse, stäng igen den och låt ligga i kylen ett antal timmar.

Potatisen:
potatis
1 lök (jag använde färsk)
en halv purjolök
4-5 soltorkade tomater
1 burk creme fraiche (jag använde tomat & basilika smaksatt)
örtsalt & peppar

Skala potatisen och skär dem i strimlor. Hacka lök, purjolök och soltorkade tomater. Stek allting på låg värme, tills potatisen är mjuk, krydda! Häll över creme fraichen och låt det bli varmt. Egentligen ska det vara halverade småtomater i också, men vi körde dem bredvid och kalla istället.

Kommentar: Fläskfilén, majs och lök blev väldigt bra. Ska definitivt fortsätta med indirekt grillning när vi grillar större bitar. Potatisen var god, men det kanske hade varit godare med vanlig creme fraiche i alla fall. När jag läste receptet så tyckte jag det lät lite mjäkigt, men det finns ingen riktigt god smaksatt creme fraiche, tomat och basilika är lite mjäkig den med och paprika & chili vet jag är nästan för stark. Funderade på om det skulle kunna vara gott att hälla över någon gräddvariant kanske.

Sammanfattning: Tiden det går åt är ungefär lika lång som att göra en potatisgratäng och den är nog godare. Men kul att variera och som sagt, blir nog en helt annan grej att ta naturell i alla fall.

B: "Inte en 10a i alla fall"

tisdag 1 maj 2007

Grillning igår

Igår grillade vi hamburgare. Orkade inte ta någon bild när det väl blev dags att äta. Men jag grillade gourmetburgare, de blev jättegoda att grilla! Vanliga hamburgerbröd, gurka, ketchup, senap, lök, isbergssallad och tsatziki hade jag på den! Mumsigt!

Ikväll ska vi förhoppningsvis grilla lite fläskfilé, om det inte kommer massa regn. Väderleksrapporten säger att det inte ska bli nederbörd, men det ser lite mörkt ut när man tittar ut på himlen. Fläskfilén har jag precis lagt in i kylen i sin marinad. Det blev lite Dragon sauce, soja, olivolja och en krydda som heter sweet chili (nyinköpt för dagen).

Ikväll börjar min och AK:s meny att gälla. Vi har planerat för två veckor var, så hela maj månad vet vi vad vi ska äta, hihi. Återstår bara att se om jag lyxas få B att äta alla "konstiga" måltider. Jag börjar redan nu att kasta om lite i måltiderna, eftersom jag jobbar sent i helgen så då kan man passa på att grilla idag när man är ledig!
Medlem i Matbloggarna